LED-valonauhoilla kruunataan sisustus

valaisimet

LED on tämän hetken kuumin juttu valaistuksessa ja sisustuksessa, vaikka sen verran pitää hetki alkuun “korjata”, että LED-valot ja LED-valonauhat eivät itse asiassa juuri kuumene. Siksi ne ovatkin suosittuja, koska turvallisuus, helppous ja energiatehokkuus kättelevät toisiaan.

LED-valoja on toki käytetty jo pitkään useilla eri teollisuuden aloilla, mutta sisustuksessa on nousemassa kovaa vauhtia LED valonauha. LED-valonauhat sopivat esimerkiksi avoimeen tilaan tai huoneeseen, jossa on mielenkiintoisia arkkitehtonisia elementtejä. Esimerkiksi

seinäpinnoissa, pintakäsittelyssä tai syvennyksissä voi esiintyä vaihtelua tai jopa epätasaisuutta, joka näyttää hyvältä, jos sitä valaistaan kevyesti LED-valoilla.

Tämä artikkeli ja sivusto antaa vinkkejä näiden valonauhojen ja muiden LED-valojen käyttöön. Itse nauhoja voi hankkia esimerkiksi verkkosivustolta: https://www.nettilamppu.fi/led-nauhat/ Emme kuitenkaan väitä että ohjeita kannattaisi noudattaa orjallisesti, vaan niistä kannattaa ottaa parhaimmat ja soveltuvimmat ideat itselle käyttöön. Niitä kannattaa myös parastaa, eli varastaa ideoita itselleen ja tehdä niistä alkuperäisiäkin parempia. Näillä sisustusideoilla ei ole tekijänoikeutta, joten anna palaa!

Makuuhuoneeseenkin sopivat

Makuuhuoneeseen sopivat niin ikään LED-nauhat. Kokeile vaikka asentaa niitä sängyn taakse, jolloin ne korostavat seinää tyylikkäästi. LED-valonauhat ovat omiaan myös ulkona, puutarhassa tai takapihalla. Tällöin tulee valita nauhat, jotka kestävät ulkoilmaa. Varsinkin Suomessa on tärkeää ottaa huomioon, että joskus jopa kesäaikaan yöt saattavat painua lähelle nollaa ellei alikin. Puutarhassa tunnelman luominen ei ole kovin vaikeaa ja lehdet näyttävät valaistuina varsin nätiltä, vaikka vain muutaman valon auvulla. Alueen rajaaminen voi kuitenkin olla se vaikeampi puoli, jotta kokonaisuus näyttää järkevältä. 

LED–valonauhoja voi kokeilla myös asentaa terassin mahdollisiin portaisiin tai sitten sen penkkeihin. Kokeilemallahan se selviää ja mikä parasta, led-nauhaa voi kyllä ostaa aina useampia, jos tuntuu että sen hetkinen määrä ei riitä mihinkään.

Myös laatat voivat näyttää valonauhoilla valaistuina erinomaisilta. Niitä ei siis aina tarvitse yhdistää hohtaviin, nykyaikaisiin koteihin, jotka sisältävät huipputekniikkaa, johon myös LED-valot usein yhdistetään. Niillä voidaan valaista myös vanhempia koteja, kunhan vain löydät  klassisisa yksityiskohtia kuten vaikkapa tyylikkäitä, vanhakantaisia laattoja.  

Portaita on yleensä melko helppo ehostaa LED-valaistuksella, koska niissä on monia ja erilaisia valaistavia osia. Joissakin porrasaskelmissa voi olla vaikkapa ulkonemia, joihin voidaan sijoittaa LED-nauhoja, jotka puolestaan valaisevat jokaisen askelman lempeällä hehkulla.Sillä saadaan aikaan esimerkiksi tunnelmallinen sisääntulo. Ei ole pakko esimerkiksi sytyttää valoja eteiseen ja tasanteisiin, koska vieraat voidaan ohjata ylös portaiden hehkuvalon avulla.

Valoilla voi korjata huoneen vääriä sävyjä

Jos olet valinnut väärään paikkaan jonkin sävyn joka ei sinne sovi, voidaan LED-valoilla parhaimmillaan korjata sitä. Valon kerrokset ovat tärkeitä, joten niiden eteen kannattaa tehdä tutkimusta, jotta opit käyttämään ledejä oikeassa paikassa oikealla tavalla.

Kalliiden ja hitaasti lämpenevien kylmänvalkoisten LED-lamppujen aika alkaa olla lopultakin ohi. Markkinoilla olevien ledien monipuolisuus ja valikoima avaavat paljon luovia vaihtoehtoja kodin ja ulkotilojenkin valaisemiseen. LED-valoja ja LED-valonauhoja on saatavilla monenlaisissa väreissä, voimakkuuksissa ja muodoissa.

LED-valonauhat ovat ennen kaikkea uskomattoman monipuolisia ja mikä parasta, ne ovat muokattavissa. Lisäksi ne sopivat helposti kaikenlaisiin paikkoihin vaikkapa liimattavan taustalevyn tai klipsien ansiosta. Toki niilläkin tulee olla pääsy pistorasiaan.

LED-nauhat ovat ihanteellisia valaistuksen lisäämiseen sellaisille alueille, joista olet ehkä vain aimmin unelmoinut. Ne ovat joustavia, ohuita, helposti kiinnitettäviä ja asennettavia, ja sopivat erinomaisesti tunnelman ja toiminnallisen valon lisäämiseen melkein minne vain. Muista kuitenkin tarkistaa, että niillä on huoneen olosuhteisiin sopiva IP-luokitus ja että niille riittä pistorasioita. Pinnalla on myös merkitystä, sillä ne eivät pysy aivan missä vain.